27 March 2014

KENALI SHAKLEE

Shaklee adalah sebuah syarikat Multi Level Marketing (MLM) yang sudah lama bertapak di dalam Malaysia. Shaklee peneraju dalam produk kesihatan dan pemakanan sejak 1956 dan terus kekal menjadi juara secara saintifik disokong oleh produk terpilih berbanding perubahan yang berisiko.

Shaklee telah melaburkan lebih daripada USD250 juta dalam penyelidikan dan pembangunan produk yang lengkap , dan percubaan-percubaan klinikal. Setiap tahun, kira-kira 83,000 ujian makmal dan ujian-ujian jaminan kualiti dilaksanakan terhadap produk nutrien dan bahan-bahan sahaja!


Produk-produk Shaklee merupakan hasil satu proses mendalam bagi kajian saintifik dan penilaian penyedlidikan pihak ketiga dan juga kajian klinikal bebas oleh kumpulan Pakar Sains Kesihatan kami. Shaklee juga merujuk kepada Lembaga Penasihat Saintifik, satu kumpulan kebangsaan yang merupakan ahli sains yang diiktiraf oleh peneraju dalam Institusi akademi dan perubatan.
 
Setiap hasil yang dikeluarkan perlu menjalani taraf kecemerlangan. Setiap produk mesti memberikan dos bahan-bahan yang tepat berdasarkan kajian klinikal. Setiap produk juga perlu dihasilkan oleh bahan-bahan yang tulen dan diformulasi untuk menghasilkan produk yang konsisten. Shaklee menggabungkan bahan sumber alam dan aplikasi sains terbaik serta tidak menggunakan jalan pintas.


Falsafah Produk Shaklee


Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbuktiBERKESAN.
Misi Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Shaklee membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang dikeluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

SENTIASA SELAMAT

Shaklee Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat. Shaklee memulakan kajian dengan menggunakan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian Shaklee menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan Shaklee meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk. Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Shaklee tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk Shaklee adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan Shaklee benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

Shaklee Memberi Jaminan Keselamatan Tanpa Tandingan:

Beberapa senarai TIDAK Shaklee:

TIDAK Mengandungi Paraben
TIDAK Mengandungi Triklosan
TIDAK Mengandungi Phthalates
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
TIDAK Mengandungi Glikol
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
TIDAK Mengandungi Ammonia
TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
TIDAK Mengandungi Formaldehyde
TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
TIDAK Mengandungi Toulene
TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
TIDAK Mengandungi Pewarna
TIDAK Mengandungi Lemak Trans
TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang


SENTIASA BERKESAN

Shaklee memberi Jaminan Tahap Keberkesanan Yang Efektif.Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi Shaklee telah membuktikan kesan penggunaan produknya. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 250 juta pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.

Shaklee Memberi Jaminan Tahap Keberkesanan Yang Hebat:

  • Lebih daripada $250 juta dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
  • Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
  • LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.


SENTIASA MESRA ALAM

Shaklee Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar. Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!
 
Shaklee Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar
  • Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
  • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
  • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
  • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
  • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
  • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
  • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
  • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
  • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California
Shaklee disahkan HALAL oleh badan yang diiktiraf oleh JAKIM !!


Lots of Love,
Best SID1111071
Mia Ainis l 0194817606

* Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web mia ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.
  

24 March 2014

TRIAL PACK

Assalamualaikum.
olls, mia ada tawaran best untuk u olls taw.
Meh dapatkan SHAKLEE trial pack secara ekslusif daripada mia.
Tak ditawarkan atau disediakan di mana-mana cawangan/ pejabat shaklee. 
Ia adalah alternatif kami sendiri bagi membantu golongan yang kurang berkemampuan tetapi ingin mencuba keberkesanan vitamin semulajadi ini.



Trial Pack Shaklee adalah untuk 30 hari consume dengan harga bermula dari serendah RM70 per set dengan penghantaran percuma.



Berikut dilampirkan senarai untuk set percubaan SHAKLEE:



Set A (OPTIMUM HEALTH SET)

30's of Vitalea/ Multivitamins

30's of B Complex

30's of Vitamin C



Set B( with Alfalfa ; BREASTFEEDING SET)

30's of Vitalea/ Multivitamins

30's of B Complex

30's of Vitamin C

90's of Alfalfa



SetB-1 ( with Alfalfa ; BREASTFEEDING SET)

30's of Vitalea/ Multivitamins

30's of B Complex

30's of Vitamin C

330's of Alfalfa



Set C(CONFINEMENT SET/ AFTER SURGERY SET)

40's of Vitalea/ Multivitamin

40's of B Complex

40's of Vitamin C

40's of Zinc



Set D(SKINCARE SET)

30's of B Complex

30's of Vitamin C

30's of Vitamin E



SET E (SET B + Ostematrix)

30's of Vitalea/ Multivitamin

30's of B Complex

30's of Vitamin C

90's of Alfalfa

120's of Ostematrix @ Calcium



SetF-1 (FEMININE SET)

60's of Vitamin E

180's of Alfalfa



SetF-2 (FEMININE SET)

30's of Vitamin E

90's of Alfalfa



Set G (RESDUNG, ALERGY, ECZEMA, ASTHMA)

60's of Vitamin C

30's of B Complex

120's of Alfalfa



Set H (IMMUNE BOOSTER)

10 sachet of Nutriferon @ "Immune Booster"



Preggy Momma

SETJ-1 ( Trimester I)

30's of Vita-Lea

30's of B Complex

30's of Vitamin C

120's of Ostematrix



SETJ-2 ( Trimester II dan III)

30's of Vita-Lea

30's of B Complex

30's of Vitamin C

120's of Ostematrix
30's of Omega Guard

Lots of Love,
Best SID1111071
Mia Ainis l 0194817606

* Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web mia ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.
  

17 March 2014

SET KECANTIKAN

If we olls sebut tentang berharganya diri, ramai yang akan fikir tentang apa?
of coz pikir maruah, keterampilan, kecantikan, peribadi kan kan kan.

mia suka nak katakan yang diri kita ni. sangat berharga apabila kita sendiri menghargainya. kalau kita sendiri langsung tak heran pada diri kita. macammana orang lain pulak nak hargai kita. betul tak? lagi pun diri ni, bukan la milik kita. ia cuma satu PINJAMAN SEMENTARA ja. kita pinjam diri ni dari Allah dan satu hari Dia akan ambil balik.

kalau kita tidak menjaga ANUGERAH yang Allah bagi kita pinjam ni, agak agak di akhirat nanti. apa kita nak jawab yer. kecantikan diri kita bukan hanya pada luaran sahaja. tetapi haruslah dimulakan dengan kecantikan dalaman.

bagaimana nak jaga kecantikan dalaman tu. oke, mudah saja.
kita buat apa yang disuruh & tinggal apa yang dilarang. "sesungguhnya, setiap apa yang kita ingin lakukan mulakan dengan niat" insya Allah. apabila niat kita hanya kerana ALLAH. kita akan mendapat nikmat cantik dalaman itu. 

untuk cantik luaran pulak macammana. haa yang ini lagi mudah!!
ambik ja SET KECANTIKAN shaklee. u olls akan rasai kehebatan cantik luaran bersama cantik dalaman taw. kenapa? cuba lah rasai sendiri. baru u olls tahu akan kehebatannya.

 

set kecantikan ni. digabunkan untuk hasil yang SANGAT HEBAT!! setiap satu mempunyai fungsinya yang tertentu.

Vita-C adalah nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh. yang dapat menyokong kesihatan dalaman kita. such as jantung, imun, keutuhan sel, mata, gigi, gusi, otot dan pembuluh darah.

Vita-E merupakan sejenis antioksidan kuat.yang boleh larut dalam lemak. funsinya sama dengan Vita-C tetapi ia mempunyai kelebihan melembapkan kulit. Namun bagi yang mempunyai masalah kulit berminyak, Vita-E adalah tidak digalakkan. 

B-Complex mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B. yang diperlukan oleh tubuh untuk gantikan nutrisi vitamin B yang hilang. 

GLA Complex digunakan oleh ramai wanita sepanjang waktu datang bulan. u olls tahu, ia mampu memberi kestabilan pada hormon dan mengembalikan aturan kitaran haid normal bagi yang mengalami masalah kitaran haid yang tidak teratur.

ESP adalah minuman soya berprotein tinggi. ambik sarapan esp tak perlu nak makan yang lain dah. sebab dah boleh kenyang. u olls yang nak diet, sangat sesuai. bukan itu saja, kulit akan bertambah PUTIH+GEBU+LEMBUT. sangat sangat mengujakan!

oke. i olls akan cerita lagi nanti tentang set set lain pulak kat u olls. banyak lagi set menarik yang u olls perlu tahu. \(^_^)/

Lots of Love,
Best SID1111071
Mia Ainis l 0194817606

* Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web mia ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.
  

11 March 2014

ESP (Energy Soy Protein)

Assalamualaikum. dan Salam sejahtera!

sebagai SID yang sah. mia nak bagitaw la jugak dekat u olls.
tentang PROMO ESP yang tengah HOT sekarang ni. u olls taw tak
ESP adalah *HOT ITEM!! antara banyak banyak produk S.H.A.K.L.E.E.
ESP amatlah digemari. Soya berprotein tinggi nih bagus untuk MENCANTIKKAN KULIT. MELEMBABKAN dan MEMUTIHKAN !!

Dah banyak feedback POSITIVE dari customer tentang ESP.
kulit yang BERJERAWAT. BERPARUT. semuanya dapat diatasi dengan mengamalkan ESP setiap pagi. kulit bertambah GEBUSS. PINKISH PINKISH giteww! 

Kembali muda 10 tahun olls. sebab ESP merawat kembali sel sel mati dalam kulit & memberi sel baru pada kulit. Kulit akan LEMBUT umpama KULIT BAYI!! \(^_^)/

Okesss. macammana yang dikatakan PROMO ESP ni kan.
if u olls BUY 6 cane of ESP u olls akan dapat PERCUMA 1 cane. tak habiss dekat situ je yer. beli melalui mia, u olls akan DAPAT.
~ FREE ESP
~ FREE MEMBERSHIP
~ FREE GIFT
~ REBATE CASH

wOWW!!! banyak UNTUNG oooo. u olls terus jer jadi ahli S.H.A.K.L.E.E dan dapat keistimewaan MEMBELI DENGAN HARGA MURAH !!!

If u olls TAK MAMPU nak beli 6 cane. u olls boleh BERKONGSI dengan member u olls yang juga INGIN AMALKAN ESP !! so u olls tolong belikan untuk deorang. 
RUGI TAW KALAU TAK REMBAT PELUANG ni. sebab BULAN DEPAN produk lain pulak. 

Okey. kalau u olls nak ORDER pada mia, boleh comment dibawah ni atau tinggalkan contact number. nanti mia akan Follow up. ataw u olls boleh Whatsapp mia 0134807606 ok. \(^_^)/


Lots of Love,
Best SID1111071
Mia Ainis l 0194817606

* Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web mia ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.
  

03 March 2014

I AM NOW

Assalamualaikum. 
Hai olls!!! Maaf yer. lama mia menyepi dari DUNIA BLOGGING kan.
Rindu tak? Rindu tak? ;)

Okeyy. selama mia menyepi ni. sebenarnya mia sibuk mengkaji & menilai tentang satu PRODUK KESIHATAN ni. dah dekat setahun mia buat RESEARCH & sekarang mia YAKIN DENGAN KHASIAT & KEHEBATAN produk ni.

Produk yang mia maksudkan ialah: PRODUK S.H.A.K.L.E.E.
u olls besa dengaq dak??? haaa mesti u olls pon. ada jugak yang jadi pengguna tegar PRODUK S.H.A.K.L.E.E ni kan.

Mia penggemar ALFALFA shaklee taw. sebab apa yer?
SEBAB Alfalfa bantu mia untuk NYAHKAN semua TOKSIN yang duk membiak dalam badan ni. patot selama ni badan rasa berat je. rupanya berat dengan toksin. sekarangggg!! badan dah ringan. tak de lagi la nk rasa letih. mengantukk. masa buat keja. boleh bertahan sepanjang hari taw. tapi waktu tido tetap mia jaga. Pentingggg!!

alang alang mia dah DAPAT MANFAAT yang baikkk. mia nak kongsi pulak dengan u olls. sebab bila kita berkongsi kita dapat add value dalam kehidupan orang lain jugakkk. mia sekarang adalah SID (shaklee independant distributor). apa tu ???? he.he.he.

mia ni boleh la nak consult u olls if u olls nak bantu diri u olls. keluarga u olls atau kawan kawan u olls mencegah dari terus melaratnya penyakit penyakit yang MERBAHAYA!!!

setiap penyakit tu ada UBATNYA. tapiiii shaklee bukanlah ubat yer. ia adalah supplement yang dapat BANTU u olls atas izinNYA. Insya Allah.

Jadi u olls boleh dapatkan produk shaklee melalui mia yer. mia akan bantu u olls Insya Allah. consult u olls SECARA PERCUMA!!! sahaja.

Ok.. tentang HARGA PRODUK!!! u olls jangan risau yer. mia akan bagi kat u olls HARGA YANG SANGAT BESTT!!! woWW!!! 

u olls boleh PM mia di Facebook Mia Ainis atau u olls boleh je Whatsapp mia di 0134807606.


https://www.facebook.com/miaainis
Lots of Love,
Best SID1111071
Mia Ainis l 0194817606

* Segala testimoni atau penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman web mia ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit/ masalah kesihatan.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan.